Københavns Naturskoles fysiske rammer
Københavns Naturskoles baser
Vis alle
Københavns Naturskole, Amager Fælled
Kontakt:
Lasse Lund Kyllesbæk
Tlf. 2142636
E-mail v95q@kk.dk
Københavns Naturskole, Amager Fælled, tilbyder mange aktiviteter gennem hele året og er et attraktivt sted for skoler og institutioner, da området ligger tæt på indre by. Området, der er ca. 200 hektar, er fredet, hvorfor vi ikke kan tilbyde undervisning indenfor, ligesom der heller ikke findes offentlige toiletter på området. På Amager Fælled kan børn og voksne, i alle aldre med let adgang, komme helt tæt på naturen og på kort tid få oplevelsen af at være langt væk fra storbyen. Københavns Naturskole tilbyder derfor mange forskellige aktiviteter på Amager Fælled, og har man særlige ønsker til en aktivitet, kan vi også oftest opfylde disse. Vi står klar med al det nødvendige udstyr samt en plan for dagens program!
På Amager Fælled har vi en grejcontainer stående, som ofte vil være mødested og udgangspunkt for aktiviteterne. Vi har et tæt samarbejde med andre forvaltninger i kommunen og kan derfor blandt andet tilbyde, at eleverne kan deltage i seriøs naturpleje, ligesom vi har et tæt samarbejde med forskellige lokalforeninger og laug i området.
Københavns Naturskole, Bøllemosen
Københavns Naturskole, Bøllemosen, Skodsborgvej 400, 2942 Skodsborg.
Kontakt: Sascha Ethelberg/ Morten Vendelbo Hammeken
Tlf. 28304421/ 23730232
E-mail sascha@ethelberg.net/ mvvjen@nst.dk
På Københavns Naturskole, Bøllemosen, bruger vi den varierede løv- og nåleskov, samt en enestående højmose, til naturfaglige nærstudier og anderledes undervisning. Bøllemosen råder over et bålhus, et depot til feltudstyr samt et toilet. I depotet findes tematiserede grejkasser, som du og din klasse nemt kan benytte til aktiviteter i skoven. Grejkasserne har materiale til arbejdet med skovens planter og svampe, småkravl, livet i ferske vande, grøn sløjd og mad over bål.
Naturen omkring Bøllemosen byder på oplagte biotoper til undersøgelser i felten. Her møder I både den sure, brune og næringsfattige tørvemose og løvskoven med næringsrig muldbund. Eleverne får rig mulighed for at arbejde med begreber som skovens CO2-balance, fotosyntese, kulstofkredsløbet, skoven som energiressource og ferskvandsbiologi.
Københavns Naturskole, Børn skaber naturen
Københavns Naturskole, Børn Skaber Natur, er en mobil base med skiftende placeringer.
Kontakt:
Jaris Bigler og Giuliano Matessi
Tlf. 32522275
E-mail kalvebod@kk.dk
Københavns Naturskole, Børn Skaber Natur, er en trailer udstyret med alt det, man skal bruge til naturpleje og undersøgelser i naturen. Vi har river, leer, save og spader men også waders, ketsjere, slagnet, stereolupper og fotobakker, så man kan undersøge, pleje og monitere biodiversiteten i et lokalt naturområde. Traileren kan køres til skolegården eller til en af byens parker i nærheden af din skole eller måske til et naturområde uden for byen. Indretningen er fleksibelt, og den kan fyldes med lige det udstyr, som de planlagte aktiviteter kræver.
Københavns Naturskole, Fælledparken
Københavns Naturskole, Fælledparken, Edel Sauntes Allé 13, 2100 København Ø.
Kontakt:
Sascha Ethelberg
Tlf. 28304421
E-mail sascha@ethelberg.net
Københavns Naturskole, Fælledparken, holder til i de gamle toiletbygninger ved den store vandlegeplads på den vestlige side af parken. Fælledparkens natur er typisk for en bypark, men dens størrelse og mangfoldighed kan rumme mange vilde elementer, der kan gemme sig i de store træer, i græsplæner, i søer og i krattet. Der er samtidig masser af plads til leg og bevægelse i naturen. I basen kan man finde udstyr til at undersøge vanddyr, insekter, smådyr samt urter og træer på egen hånd.
Københavns Naturskole, Gribskov
Københavns Naturskole, Gribskov (Eghjorten), Jespervej 309, 3480 Fredensborg.
Kontakt:
Martin Wiberg
Tlf. 41271889
E-mail mawib@nst.dk
Københavns Naturskole, Gribskov, ligger ved det store naturområde, Eghjorten, nær Gribskov. Naturskolen tilbyder her et bredt udvalg af aktiviteter med mulighed for overnatning i to store shelters med plads til en hel klasse i hver. Der er også mulighed for at overnatte i telt. Området råder over en stor legeplads og orienteringsløbsruter. På området finder man også Danmarks største skov-discgolf bane.
Placeringen, i kanten af en af Danmarks største skove, giver en masse muligheder for særlige naturoplevelser. Skov i flere stadier, lysåbne områder, våde enge og Esrum sø. Området er desuden rig på kulturhistorie. På Naturskolen er det muligt at låne udstyr til undervisning og aktiviteter i området på egen hånd.
Københavns Naturskole, Havneslusen Nord
Københavns Naturskole, Havneslusen Nord, Ved Slusen 8. 2300 København S.
Kontakt: Lasse Lund Kyllesbæk
Tlf. 21426361
E-mail v95q@kk.dk
Københavns Naturskole, Havneslusen Nord, er vores grejbank ved Slusen helt ned til vandkanten i Københavns Havn. Stedet drives af Naturpark Amager og Københavns Naturskole for Københavns Kommune, Børne- og Ungdomsforvaltningen samt Teknik- og Miljøforvaltningen.
Stedet giver mulighed for at lave aktiviteter både til vands og til lands og råder over en flot overdækket ”læringspavillon” ud over vandet til undervisningsbrug, pauser osv. Her er også offentlig toiletadgang. Det store grejdepot er forbeholdt friluftsforeningen Slusen og Københavns Naturskole, hvor vi har grej til de mange aktiviteter, vi tilbyder på stedet. Her fisker vi efter hornfisk i maj og laver saltvandsundersøgelser, fanger vandlevende organismer og ser på deres tilpasninger langs molen frem til vintersæsonen og igen, når foråret starter. Vi har alt det udstyr, der skal bruges til aktiviteterne!
Ved Havneslusen Nord er der også to forhindringsbaner placeret op ad den stejle høj på indersiden af området. Herfra kan man se ud over hele Naturpark Amager, storbyen, Amager Fælled og Kalvebod Fælled.
Københavns Naturskole, Kalvebod Fælled
Københavns Naturskole, Kalvebod Fælled, Granatvej 11, 2770 Kastrup.
Kontakt: Jaris Bigler og Giuliano Matessi
Tlf. 32522275
E-mail kalvebod@kk.dk
Københavns Naturskole, Kalvebod Fælled, har til huse i en smuk, kvadratisk træbygning, som er en del af Naturcenter Amager. Huset er indrettet med store, lyse, veludstyrede og indbydende faglokaler med laboratoriefaciliteter, der gør det muligt at undersøge og eksperimentere inden for en lang række naturfaglige emner og temaer. Naturskolen råder også over udendørs faciliteter, specialgrej, måleudstyr og gode toiletforhold. På Naturskolen er der cykeludlån.
Basen på Kalvebod Fælled er også Københavns Naturskoles hovedkvarter, hvor de faste medarbejdere har kontor.
Der er særdeles let adgang til Naturskolen og det naturskønne Kalvebod Fælled med offentlig transport, idet metroen kører (næsten) lige til døren. Tag metroen mod Vestamager og stå af på metrostation Vestamager (endestationen) lige efter Ørestad (Fields). Herfra er der 400 meters gang til Københavns Naturskole, Kalvebod Fælled.
Københavns Naturskole, Kongelunden
Københavns Naturskole, Kongelunden, Kalvebodvej 254, 2791 Dragør.
Kontakt:
Jesper Findsen
Tlf. 61603526
E-mail jf@ijg.dk
Københavns Naturskole, Kongelunden, har til huse i en gammel kampestenslade kaldet Kalvebodhøj. Her finder du udstyr samt undervisningsmateriale, og du og dine elever har mulighed for at komme indendørs i tilfælde af dårligt vejr. Huset er opdelt i tre rum: Et stort åbent fællesrum uden opvarmning, et lidt mindre rum med brændeovn (skolestue) samt en hems oppe under loftet. Derudover rummer stedet en udendørs vandhane, elevtoilet, handicaptoilet og bålplads.
Med det varierende naturområde, i og omkring Kongelunden, på sydspidsen af Amager, har du altid mange muligheder for spændende aktiviteter med din klasse.
Kongelunden er velegnet til en bred vifte af aktiviteter, med udgangspunkt i naturen, for alle aldersklasser. Området omkring basen, skoven og stranden er jeres undervisningsrum, og udstyret på basen kan benyttes af dig og dine elever. Der er mulighed for at lave arrangementer, hvor der overnattes i telte eller primitive bivuakker, I selv sætter op på grunden. Basen er åben for selvhjulpne arrangementer. Brugere af stedet bedes være opmærksomme på reglerne for brug. Bl.a. er området syd for stuehuset (haven) kun til KKFO Saxobyens børn.
Københavns Naturskole, Sydhavnstippen
Københavns Naturskole, Sydhavnstippen, ved Fragtvej 9, 2450 København SV.
Kontakt: Jaris Bigler og Giuliano Matessi
Tlf. 32522275
E-mail kalvebod@kk.dk
København Naturskole, Sydhavnstippen, består af en lille træbeklædt container med udstyr til diverse aktiviteter samt det store område udenfor med tjørnekrat, blomstrende overdrev, græssende dyr og kysten lidt længere syd på. På Sydhavnstippen kan du arbejde med temaerne fugle, insekter og smådyr, bier, planter og det grønne køkken. Besøg på Tippen foregår på egen hånd, men man kan altid kontakte os for at aftale enkelte særlige aktiviteter med en naturvejleder, f.eks. hvis man vil arbejde med temaerne biodiversitet og naturpleje.
Københavns Naturskole, Træløberen
Københavns Naturskole, Træløberen, Egebæksvang, 3060 Espergærde (mødested er ved Espergærde St.).
Kontakt: Jens Erik Nielsen
Tlf. 40405387
E-mail jnil@nst.dk
Københavns Naturskoles, Træløberens, depot er indrettet i en trailer, fuld af udstyr beregnet til aktiviteter i fagene, der knytter sig til kunst, design og håndværk. Aktiviteterne er udendørs og tager oftest udgangspunkt i skoven i nærheden af Espergærde. Vi indsamler naturens materialer og lader os inspirere. Vi skaber naturkunstværker i fællesskab – organiske kunstværker, der bliver stående i skoven til glæde for skovens andre gæster og snitter brugsgenstande, eleverne kan tage med hjem.
Københavns Naturskole, Østre Anlæg
Københavns Naturskole, Østre Anlæg, overfor Stockholmsgade 61, 2100 København Ø.
Kontakt: Sascha Ethelberg
Tlf. 28304421
E-mail sascha@ethelberg.net
Københavns Naturskole, Østre Anlæg, har til huse i et rum på den østlige side af den røde bygning, som også huser toiletter, ved indgangen fra hjørnet ved Stockholmsgade og Oslo Plads. Rummet indeholder materialer til flere forskellige aktiviteter, som I kan gennemføre på egen hånd i Østre Anlæg. Naturen i Østre Anlæg bærer præg af en velplejet bypark men har mange fine vilde elementer, hvor søen er en af de væsentligste. I parken mødes kulturen og naturen, og man kan undersøge Københavns historie lige så vel som byens biodiversitet.
Lad eleverne udforske dyrelivet og naturen i Østre Anlæg!
Københavns Naturskole
Granatvej 11
Vi har fast telefontid mandage kl 13:30-15:30.
BEMÆRK: Mange af vores arrangementer har et andet mødested end lige ved den pågældende base! Kørselsvejledning for ture med andet mødested beskrives under de relevante aktiviteter.
Hver klasse kan på nuværende tidspunkt besøge naturskolen to gange om året. Et forløb på Københavns Naturskole varer typisk fra kl. 9.00 – 13.00.
Aflysning af en booket tur senere end 3 uger før datoen skal foregå telefonisk til naturskolen hurtigst muligt. Det er ikke muligt at aflyse via bookingen når man er så tæt på datoen.