Om Øresundsmiljøskolen
Havet er vores verden. Vi er specialister i at formidle den marine natur for børn og unge. Vi bruger havet og havnen som redskab for læring i naturfagene.
På Øresundsmiljøskolen bliver man taget med ud i naturen for at lære om naturen. Den lokale forankring, at tage udgangspunkt i børnenes egen nære natur, er vigtigt for os. Vi arbejder med bæredygtighed, både med nationale og globale udfordringer, men udgangspunktet er altid, at eleverne oplever den nære natur.
Her følger nogle korte konkrete eksempler på, hvad vi gerne vil kendes for:
- På Øresundsmiljøskolen møder I autentiske læringsmiljøer med vidende og medrivende formidlere og stolte og dygtige håndværkere.
- På Øresundsmiljøskolen laver man det, man normalt ikke har mulighed for hjemme på skolen.
- På Øresundsmiljøskolen arbejder eleverne praktisk og bruger hele kroppen, når de lærer.
- På Øresundsmiljøskolen oplever eleverne, at det også kan være et håndværk at arbejde i naturen og med naturens ressourcer. Samtidig at det er et privilegie at mestre et håndværk.
- På Øresundsmiljøskolen forholder vi os til, at vores natur er udfordret på mange måder, men vores tilgang er altid optimistisk og positiv. Vi arbejder med udfordringer og løsninger og ser positivt på fremtiden.
- På Øresundsmiljøskolen begejstres vi over den store naturoplevelse, også i de helt små detaljer.
- På Øresundsmiljøskolen er alle sanser en vigtig del af læringen. Vi smager på naturen, man kan blive både snavset, våd og kold undervejs, men man kan altid få varmen igen.
Øresundsmiljøskolen lægger op til at være nysgerrig og ikke kunne lade være med at undersøge, eksperimentere og begejstres over naturens forunderligheder.
Sparring, inspiration og viden
Vis alle
Øresundsmiljøskolen er stedet hvor du kan få inspiration til- og vejledning i, hvordan du udforsker og bruger den marine natur
Vi er eksperter i at åbne havets vidunderlige verden for skoleelever. Hvis man besøger Øresundsmiljøskolen, bliver man taget i hånden og lærer om havet, hvor vi er eksperter og undervisere.
Hvis man har lyst til at bruge havet i sin undervisning på egen hånd, kan man trække på vores viden og bruge Øresundsmiljøskolen som hjælp og inspiration til at komme i gang. Vi vil meget gerne bruges som faglig sparringspartner og ide- og vidensbank.
Det kan være, når I skal forberede et besøg hos os eller arbejde videre hjemme på skolen efter, I har besøgt os. Måske vil I gerne afsted på egen hånd men har brug for grej, viden eller inspiration. Her kan I bruge os.
Her følger nogle korte konkrete eksempler på, hvordan I også kan bruge Øresundsmiljøskolen:
- Hvis I har Amager Strandpark i nærheden af skolen og gerne vil ud at opleve livet under overfladen, hvad gør I så?
- Der er så meget udstyr og så mange muligheder. Vi har prøvet rigtig meget og ved, hvad der virker og ikke virker.
- Man kan nemt selv fiske med ruser, det er hverken dyrt eller svært, og man behøver ikke at have en båd, men hvordan kommer man i gang?
- I har madkundskab og vil gerne på sanketur til stranden, men hvor skal I tage hen, hvad kan I finde, og er der noget I skal undgå?
- Man kan nemt selv tage på tur og fange en hornfisk, men hvornår skal man tage af sted, hvad skal man have med, hvor skal man tage hen? Og hvad med fisketegn?
- I vil gerne tilberede fisk i madkundskab, men hvordan får man fat i friske fisk, og hvad skal man vælge, hvis det skal være bæredygtigt?
- Der er så mange hjemmesider, bøger, videoer og undervisningsmateriale, at det er helt uoverskueligt. Hvad man vælge?
- I skal have nyt grej i Natur/Teknik-lokalet på skolen, men hvad skal I købe? Miljøskolen har en masse erfaringer og grej I kan prøve, inden I køber.
- Jeres skole ligger tæt på havnen, og I vil gerne bruge havnen i undervisningen. Hvad kan man, hvad må man, og hvem skal man spørge om lov?
- I vil gerne dissekere fisk i biologi på skolen, men hvilke fisk er bedst, og hvordan skaffer man fisk, som ikke er renset?
Kontakt
Øresundsmiljøskolen
Carls Bastion, Refshalevej 20