Naturdannelse (UngeVærker)

Når vi arbejder med naturdannelse, handler det om at udvikle følelser såvel som holdninger til naturen. Gennem vores aktiviteter opnår de unge en forståelse for naturen på baggrund af de naturoplevelser og den faglige viden, de præsenteres for.

Vores læringsmiljø, Naturkolonierne, tilbyder følgende tre aktiviteter under temaet, Naturdannelse, målrettet UngeVærker:

Food Camps 

En weekend på Kattinge Værk fyldt med oplevelser i naturens, sansernes og i madens tegn. Vi laver bæredygtig mad over bål, lærer fede kokkeskills, sanker vilde urter i skoven og smager på sæsonens lokale råvarer. Vi skal en tur til Roskilde Fjord og se, hvad fjordens spisekammer har at byde på. Madmod, nysgerrighed og sjove madeksperimenter kommer i fokus samt en underliggende forståelse for madspild og madhygiejne. Vi overnatter udendørs på Kattinge Værks flotte lejrplads i shelter eller tipi. Vi kommer derfor tæt på naturen hen over hele weekenden og skal spise mange lækre bålsnacks om aftenen, når vi hygger ved bålet. 

Adventure Camps 

Adventure Camp er en weekend fuld af action-prægede oplevelser fra start til slut. På Kattinge Værk, og i vores omkringliggende natur med skov, vand og det kuperede terræn, vil vi, gennem to dage, udfordre os selv ved fysisk aktivitet og samarbejde. Alle aktiviteter vil blive grundigt introduceret og gennemført af vores kompetente underviser med fokus på sikkerhed, fællesskab og udfordringer for den enkelte. På campen skal deltagerne blandt andet køre mountainbike, afprøve paddle board og gennemføre et adventure race. Deltagerne sover og spiser indendørs på kolonien, hvor der vil blive fokuseret på sund og energirig kost, restitution og fællesskab. 

MTB Camps 

Mountainbike Camp er en weekend masser af oplevelser, fysisk aktivitet, udfordringer og fordybelse. På Kattinge Værk, og i den tilstødende Boserup Skov, er det helt perfekt at introducere og gennemføre mountainbike på det 12 km lange MTB-spor. Sporet består primært af singeltrack, op og nedkørsler, tekniske udfordringer og hop. Alle aktiviteter vil blive grundigt introduceret og gennemført af vores kompetente underviser med fokus på sikkerhed, fællesskab og udfordringer for den enkelte. På campen skal deltagerne blandt andet køre masser af mountainbike og, i samarbejde, gennemføre et mountainbike orienteringsløb og kørsel i mørke med kraftige lygter på. Deltagerne sover og spiser indendørs på kolonien, hvor der vil blive fokuseret på sund og energirig kost, restitution og fællesskab.